Alweer een maandje zit erop! - Reisverslag uit Zell am See, Oostenrijk van Mandy Strijbosch - WaarBenJij.nu Alweer een maandje zit erop! - Reisverslag uit Zell am See, Oostenrijk van Mandy Strijbosch - WaarBenJij.nu

Alweer een maandje zit erop!

Door: Mandy

Blijf op de hoogte en volg Mandy

12 Januari 2009 | Oostenrijk, Zell am See

Verhuisd, maffe Oostenrijkse traditie, skiles, skisafari en bezoek van Paul en Ronnie.. wat was het weer een drukke week haha!
Ik zit nu een weekje in ‘ons’ appartement waar we zeker tot eind maart gaan verblijven. Het is hier echt geweldig, een super mooi appartement met alles erop en eraan.. zelfs een vaatwasser! Ik heb de 2-persoonskamer gekregen. Annika zit nu in de één persoonskamer, maar die heeft wel weer meer kastjes en een computertafel, dus allebei had het zo zo’n voordelen. Maar aangezien ik bezoek krijg enzo heb ik de 2-persoonskamer maar gekregen.
Nouja.. vorige week vrijdag gingen we dus naar zo’n maffe Oostenrijkse traditie. Daar liepen mensen met een eng masker op en eerst liepen ze mooi tussen het afgezette lint rond. Ineens gingen ze (bij ons) letterlijk door het lint. Wat nou het hele idee was van deze traditie is dat ze mensen gaan slaan met koeienstaarten. Ik dacht eerst dat het een grapje was. Totdat ze dus door het lint kwamen en om zich heen gingen slaan met die staarten. Dus toen stonden er een paar dagen van die striemen op mijn been. Maar wel heel erg speciaal om mee gemaakt te hebben.
Op zondag zou ik gaan beginnen met mijn skilessen. Het werd tijd dat ik eindelijk les ging nemen, want ik verveelde me behoorlijk (het is erg rustig qua werk) en kon nog niet gaan skiën. Tijd voor les dus! Helaas beviel de skiles me niet zo goed als ik had verwacht. Het duurde allemaal erg lang, omdat we met 15 mensen ofzo waren en we moesten iedere x het stukje berg omhoog lopen met ski’s. Echt niet grappig dus! Na dag één was ik dus niet helemaal tevreden met het resultaat van die dag. Toen hoorde ik opeens dat Stefan (van Snowexperience) op pad ging met twee beginners, dus ik besloot om met hen mee te gaan. Nu kregen we bijna privéles van Stefan en gingen we meteen de piste op ook! Uiteindelijk ben ik drie dagen met hen op pad geweest en heb ik redelijk leren skiën. Ik moet natuurlijk nog wel oefenen, maar de basis zit erin. Ik vond het in het begin wel heel erg eng en Stefan ging ook al snel op een rode piste (voor licht gevorderen). Op dinsdag ben ik heel erg hard gevallen en toen was ik er echt ff klaar mee. Ik vond het allemaal maar nix, dat skiën. Op woensdag toch maar weer mee gegaan, want Annika en Manon gingen ook mee. Toen ging het gelukkig vrij aardig met het skiën. Er is ook een filmpje gemaakt met levend slalom op de piste enzo.. erg grappig! Wat minder grappig was, was dat ik een enorme smak heb gemaakt net toen we gefilmd werden. Grote blunder dus! Mocht ik deze film bemachtigen dan zal ik jullie mee laten genieten van de oppersmak!
Vanaf vrijdag zijn Paul en Ronnie op bezoek waarmee ik ook ben gaan skiën. Toen ging het erg goed, maar vooral zondag was het erg koud op de piste. Op zondagavond was er weer de wekelijkse kroegentocht, waar Paul en Ronnie echt geen zin in hadden maar zich toch maar op hadden geofferd om mee te gaan. Vanaf kroeg 1 vloeiden de liters bier rijkelijk, dus dat ging helemaal goedkomen met die 2. Ondertussen ontfermde ik me over de vele jongens (ongeveer 50) die deelnamen aan de kroegentocht. En de meiden dan? Nou.. die waren er 4 bij! Het was deze x dus een kroegentocht met alleen maar mannen, wat eigenlijk nooit voorkomt. Erg vervelend voor mij dus, maar wel erg goed voor mijn ego hihi!

Persoonlijke reacties:
Paul: Al met al een hele vervelende avond, maar we hebben ons netjes gedragen ondanks de liters bier.
Ronnie: Ik heb nog steeds moeite met het feit dat ik een blauwtje heb gelopen bij een Amelandse boerin.
Mandy: Kan iemand die kerels hier weghalen??

Check de foto's op:

• 13 Januari 2009 - 20:11

Pap:

Het zal de eerste en de laatste smak niet zijn!
    Ik zou graag het filmpje zien, kan ik weer een keer om jouw lachen.

• 14 Januari 2009 - 18:30

Frank:

Is snowboarden dan nix voor je, dan val je niet zoveel hahah, groeten en geniet ervan.
    Mooie foto's vooral van de natuur!!

• 14 Januari 2009 - 19:36

Huub,ritaensimone:

hoi mandy.alles goed daar wel even geduurd dat je iets van ons wat hoorde maar het is ook wel weer wenen dat je weg bent.het skieen dat gaat zeker lukken en wij zullen er niet om lachenhad je al gehoord wie de jeugdprinses enjeugdprins bo en jop leuk he dat wordt dus carnavalen mandy nog veel plezier en tot gauw groetjes van ons uit de oudenstraat

• 15 Januari 2009 - 17:22

Huub,rita En Simone:

hoi mandy.
    daar zijn we al weer.
    wij zijn op adviesgesprek geweest
    voor simone en daar zeiden ze v.m.b.o.k
    daar zijn wij heel gelukkig mee voor haar
    groetjes van de oudenstaatin bakel

• 16 Januari 2009 - 08:19

Jannie:

Muhahaha, dan diss jij ons straks allemaal met je ski-kunsten :D Ga je ook nog leren snowboarden of niet? Vieren ze daaro eigenlijk carnaval? Dat bedenk ik me ineens, na dat verhaal met die rare maskers enzo, haha! Wel maf verhaal eigenlijk, vooral het deel met de koeiestaarten, iieeehkss!
    *dikke kus* xoxo

• 16 Januari 2009 - 08:21

Mandy:

Haha.. ja, ik vlieg iedereen voorbij op mijn ski's als ik terug kom!
    Hier vieren ze ook carnaval gelukkig! Heb ook mijn pakkie meegenomen! Hoorde gisteren zelfs dat dit the place to be is met carnaval, dus gaat helemaal goed komen!

xx

• 16 Januari 2009 - 12:50

Peter:

great, probeer hier dus carnaval te ontvluchten, blijken ze het daar nog 10x zo erg te doen;)

• 17 Januari 2009 - 18:40

Geertje:

Heej Mandy, gezellig, bezoek!! goed zo van 't skiën!

ik ga donderdag weer met m'n poot onder 't mes! spannend! vrijdag morfine-feestje @ nijmegen, jammer dat je dat niet mee mag maken ;)

enjoy 't nog daar!

xxx G