Het luizeleventje is afgelopen - Reisverslag uit Torremolinos, Spanje van Mandy Strijbosch - WaarBenJij.nu Het luizeleventje is afgelopen - Reisverslag uit Torremolinos, Spanje van Mandy Strijbosch - WaarBenJij.nu

Het luizeleventje is afgelopen

Blijf op de hoogte en volg Mandy

13 Mei 2007 | Spanje, Torremolinos

Zo.. en dan nu een aantal daagjes achter de rug dat ik niet meer heb kunnen lamballen, maar dat ik echt iets heb mogen/ moeten doen! Zoals jullie misschien al tussen de foto’s gezien hadden is mijn uniform ondertussen aangekomen en kan ik vanaf nu als echte Sudtours-hostess rondlopen! Woensdag was nog niet zo spannend wat betreft de werkzaamheden. Ik heb toen samen met Heleen op kantoor gezeten en wat administratieve dingen gedaan, zoals het checken van de welkomstenveloppen voor donderdag en het uitprinten van lijsten van de week erop (dat deed Heleen) en ik ging aan de hand van die aankomstlijsten de welkomstenveloppen schrijven. Donderdag is altijd een lange dag voor ons. We hebben dan een vroege vlucht, deze vertrekt rond 9u ’s morgens. Aangezien je vanaf 2u van tevoren kunt inchecken betekent dit (als de vlucht vol zit) dat je dus om 7u op het vliegveld moet zijn. Nou gelukkig was de vlucht deze keer niet vol en dan gaan wij en de gasten natuurlijk ook wat later naar het vliegveld. Ik stapte op in een minibusje bij een accommodatie, samen met 2 andere mensen. Daarna nog langs 1 accommodatie en toen richting vliegveld. Bij zo’n minibusje hoef je verder geen praatje te houden, dus ik zat lekker relaxed achter in de bus! De incheck verloopt (bijna) altijd prima, dus dit was zo gebeurd. Toen wachten op de aankomsten. Dit was een bus vol. Dit betekende ook een lange transfer, omdat deze mensen verspreid zaten over veel verschillende accommodaties. Heleen deed deze keer nog een praatje, omdat ik haar praatje nog niet had gehoord. Wel had ik die van Paul gehoord (totaal verschillend) en nu kon ik er dus mijn eigen verhaal van maken en op wat voor manier. ’s Avonds ook weer een late vlucht. Deze vertrekken/ komen aan bij ons altijd rond 22u. Gelukkig waren het dit keer alleen aankomsten, dus dan hoeven we niet al die tijd tussen incheck en aankomst te wachten. Het was verder ook geen transfer voor ons, alleen per taxi’s of minibusjes.
De dag na aankomst, vrijdag dus, volgt natuurlijk een dag van welkomstinformaties. We hadden geluk, want bij een aantal accommodaties was helemaal niemand te vinden. Dit komt omdat het grootste deel van de gasten hier al vaker geweest zijn (repeaters) en dus alles al weten. Toen zijn we op een gegeven moment maar naar een supermarkt gegaan, want je moet de tijd toch vol krijgen, want de tijden van de welkomstinformaties staan natuurlijk vast. ’s Middags hebben we ook weer een tijdje op kantoor gezeten. Ik ben weer verder gegaan met de enveloppen. Poeh.. wat is dat een gedoe zeg! Al die foldertjes bij elkaar zoeken van mensen met ‘fly & drive’ en dan heb je ook nog ‘flexi fly & drive’ en ‘accomodation only’ en dan ook nog de mensen die een combinatie hebben en dan de gewone ‘fly & accommodation’ mensen. En bij elke soort hoort weer een ander pakketje en bij fly & drive moet je dan eerst nakijken welke bestemming ze hebben. Waarom maken ze het ook allemaal zo moeilijk. Gewoon 1 soort vakantie.. dat is voor ons makkelijker en de mensen hoeven ook niet meer te kiezen wat ze willen! ’s Avonds ben ik in een hotel gaan eten. Dit is gratis (ik ben en blijf een student) en ik ging er met een ander meisje, Thessa van Jiba, eten.. dat is sowieso gezelliger dan alleen in mijn appartementje. Dit was wel gezellig en hebben op zich wel redelijk gegeten. Vooral het toetje stond ons wel aan.. soesjes met ijs! Daarna is ze nog ff hier geweest om wat te kletsen en mijn appartement te bekijken. En volgende week ofzo ga ik een x bij haar langs om te kijken hoe zij ’t heeft.
Zaterdag was even een dag die wat minder ging. Heleen zou het kantoorwerk doen en dan zou ik om half 5 naar de vlucht toe gaan. Maar toen ik wilde vertrekken bleek dat ik mijn kaartje voor de luchthaven niet kon vinden. Dat betekent dat ik dus ook het vliegveld niet in mag, waar die mensen aankomen. Drama!! Ik dus Heleen opgebeld of dat ie niet op kantoor lag, maar ze was daar al weg. Ondertussen wat ik ook nog wat aan de late kant, omdat ik dat pasje overal gezocht had. Toen had ik ook nog eens megaparkeerproblemen. Ik was dus ondertussen behoorlijk aan het stressen! Snel heb ik de enveloppen naar het autoverhuurbedrijf gebracht, want als mensen die niet hebben dan hebben ze geen route of vouchers of nix, dus dan hebben al die mensen een enorm probleem. Daarna ben ik nog bij de deur gaan staan, want ik mocht dus niet naar binnen op het vliegveld. Nouja, uiteindelijk is alles wel goed gekomen. Ik heb 1 familie gemist, maar dat is verder geen ramp. Toen snel naar kantoor gereden of mijn pasje daar lag (was ik ondertussen ook nog eens verkeerd gereden, wat me weer zo’n 25 minuten heeft gekost). Gelukkig vond ik daar mijn pasje op de grond. Die zal wel tussen mijn spullen uit zijn gevallen ofzo! Toen snel met pasje en een opluchting naar huis om te eten, want ik moest om 20u weer vertrekken om met een transfer mee te gaan. Deze keer moest ik wel mijn praatje houden. De meeste mensen wisten wel dat ik stagiaire was en dat het mijn eerste keer was, dus dat scheelde wel. Het ging allemaal een btje hakkelend, maar over het algemeen wel aardig. Voor een eerste keer mocht ik geloof ik niet klagen! De mensen waren achteraf ook enthousiast en had nog een paar complimenten gekregen over dat ik het goed gedaan had. Nadat deze mensen waren vertrokken, kwam er weer een nieuwe groep aan. Deze gingen ook weer op een bus.. en jawel, ook toen moest ik een praatje houden. Dit praatje ging wel wat beter en de mensen kwamen aan waar ze moesten zijn en daar gaat het om. Vandaag ga ik mijn eerste welkomstinformaties houden, ben benieuwd hoe dat gaat verlopen en of ik al excursies ga verkopen! Het zijn wel maar groepen van 2 en 4 personen, dus ik hoop wel dat er iemand op komt dagen, anders kan ik nog niets oefenen. Achja.. ik zie het vanzelf wel! Dus wel allemaal duimen voor me dat er iemand komt en dat het goed mag gaan natuurlijk!

• 13 Mei 2007 - 07:42

Peter:

Goed gedaan lieverd en geef eens wat van die zon terug, je hebt alles ingepikt!;)

• 13 Mei 2007 - 13:16

Jolanda Verbakel:

Hoi Mandy,

Leuk om te lezen hoe je eerste dagen zijn verlopen. Inmiddels begin je al steeds meer mee te draaien met alle werkzaamheden. Het lijkt me heerlijk om daar in dat zonnige gebied te zijn, want hier is het niet echt geweldig. We hebben geregeld regen en door de harde wind is het ook nog eens koud.
    Ik wens je nogmaals veel succes en vooral een hele leuke tijd.

• 13 Mei 2007 - 21:46

Geertje:

heej, staat je leuk hoor, dat pakkie ;) vet dat je nu al dat praatje mocht houden en die mensen mocht halen! het echte werk is begonnen!
    Peter heeft idd gelijk, kun je wat van die zon terug sturen ;) heel veel plezier en succes, we wachten op het volgende verhaal!
    xxx van Greet

• 14 Mei 2007 - 06:35

Sander:

Oeww! Je lijkt wel stewardessss! :) Wel jammer dat je nu ook echt aan het werk moet he? Mja, het is natuurlijk ook niet voor niks stage.. De zon begint nu trouwens enigzins wat terug te komen hiero, dus het zal daar wel wat minder zijn denk ik, of niet? ;)

• 14 Mei 2007 - 11:44

Leonie:

nou meis, wat een avonturen al!! Vind het heel leuk om het te lezen!! Ik begin 26 mei aan mijn eerste tour met amerikanen door europa, ook heel spannend! Hou me op de hoogte en geniet ervan!

Veel succes,

Liefs Leonie

• 14 Mei 2007 - 20:23

Mandy:

Wat leuk dat er zoveel reacties zijn! Goed om te merken dat er tog wel een btje aan mij gedacht wordt terwijl ik weg ben!! Denk ook aan jullie hoor! ;)

• 15 Mei 2007 - 14:19

Knein:

Hey mandy!

soesjes met ijs:D JUMMIE!
    nou de sp!ts heb je al afgebeten en dat hakkelende gaat der zo wel uit dussss kom goed hoor k! Uniform staat je goed meis, heb je ook zo'n stuwardess rokje :$:p haha. .. keep on spamming us en kan je miss die automatische berichten aanzetten als je wat nieuws hebt gepost? dat deed ons sofie altijd en das best handig :) (ikke maar w88 en bleek dat je allang wat gepost had ;) )

groetjes! uit ons bewolkt landje...

• 15 Mei 2007 - 17:50

JP:

hmmm, jij in het zonnige zuiden en ik wordt naar het doffe, grijze en vooral ook natte Karlsruhe gestuurd?! De trip naar Amerika gaat nu definitief niet door :( ergens is het niet eerlijk verdeeld in de wereld ;)
    Wel goed om te lezen dat het goed gaat daar en dat je het naar je zin hebt, en och, wie raakt niet een keer een familie kwijt :p